Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Μαμάδες & Μπαμπάδες εν δράσει

Προσπαθώντας να έρθουμε πιο κοντά με τους γονείς των μαθητών/τριών μας σχεδιάσαμε κάποιες θεματικές ενότητες προσαρμοσμένες στις ικανότητες και δεξιότητες αυτών (των γονέων). Μια εκ των οποίων ήταν το "Μεγαλώνει, μεγαλώνει το σποράκι".

Πρώτη μας επίσκεψη και πολύ σημαντική, αυτή της κ. Ρούλας της μαμάς ενός μαθητή μας, η οποία ασχολείται με τις ελιές. Τον πιο ιδιαίτερο καρπό της Ελλάδας!

Μας διάβασε το όμορφο παραμυθάκι "Από το κουκούτσι στο αχλάδι" και μας εξήγησε με τη μορφή ερωτοαπαντήσεων τι είναι σημαντικό να έχει ένα φυτό ή/και δέντρο για να αναπτυχθεί. 

 

Έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο νερό (θέμα για το οποίο έχουμε αναλάβει πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) και τη σημασία του σε όλες τις εκφάνσεις ανάπτυξης αλλά και επεξεργασίας ενός φυτικού οργανισμού. Παράλληλα, μας μίλησε για τη χρησιμότητα του νερού και στο ελαιοτριβείο όπου εργάζεται και μας περιέγραψε με λεπτομέρεια τους τρόπους χρήσεις του.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν μόλις τους παρουσίασε ένα παιχνίδι σειροθέτησης σχετικά με την ανάπτυξη ενός σπόρου και συμμετείχαν όλα με πολύ διάθεση.


Εμείς την ευχαριστούμε που πήρε άδεια από τη δουλειά της δίχως δεύτερη σκέψη και επισκέφτηκε στο Νηπιαγωγείο μετά από πρόσκλησή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου